Топ-7 відкриттів групового етапу ЧС-2022

Топ-7 відкриттів групового етапу ЧС-2022

Добавлено:03 марта 2022, 00:36
Топ-7 відкриттів групового етапу ЧС-2022
Топ-7 відкриттів групового етапу ЧС-2022

 Будь-який чемпіонат світу видає на гора яскраві сенсації. Катарський Мундіаль не став винятком із правила. Вже на груповому етапі було зафіксовано відразу кілька гучних несподіваних результатів, авторами яких ставали «темні конячки». Також вийшли на «перші шпальти» і ті, кого через різні причини там побачити не очікували.

Ми зібрали для вас усі «вершки» групового етапу в одному місці.

Грем АРНОЛЬД (Австралія)

img

Головна сенсація цьогорічного чемпіонату світу. Перший і досі єдиний раз австралійці пробивалися до плей-оф світових футбольних форумів у 2006 році, коли командою керував знаменитий голландець Гус Хіддінк. Тепер австралійською збірною керує колишній асистент Хіддінка – Грем Арнольд. Цей фахівець уже очолював збірну «Зеленого континенту» – одразу після відходу Хіддінка. Але тоді не склалося: довелося швидко піти у відставку.

Але 2018-го Арнольд знову став біля керма своєї національної збірної та вивів її на ЧС-2022. Старт явно не вдався: розгромно поступилися збірній Франції (1:4). Натомість у наступних матчах австралійці здобули дві сухі перемоги 1:0 (над Тунісом та Данією) і, набравши шість очок, вийшли до 1/8 фіналу.

Арнольд уже перевершив досягнення Хіддінка 2006-го: тоді австралійці набрали чотири очки у групі. А може взагалі стати легендою, якщо його хлопці проб'ються до чвертьфіналу.

Валід РЕГРАГІ (Марокко)

img

Знаменитий боснійський тренер Вахід Халілходжич по-своєму унікальний. Він у ранзі головного тренера виводив одразу чотири національні збірні на чемпіонати світу. Але три з цих національних команд звільняли його якраз напередодні Мундіалей.

Останнім місцем роботи 69-річного Халілходжича була збірна Марокко, з якою він здобув путівку до Катару. Але за два із «копійками» місяці до початку чемпіонату світу федерація футболу Марокко розірвала контракт із Вахідом: через розбіжності.

Наставником збірної Марокко в аварійному режимі було призначено місцевого фахівця – Валіда Реграгі. Нічого особливого від 47-річного фахівця на його Батьківщині не очікували. Головне – «виступити гідно». Але виступ збірної Марокко в Катарі перевершив всі найсміливіші очікування.

Мало того, що «атлаські леви» не програли жодного поєдинку у групі, так вони змогли перемогти одного з головних фаворитів турніру – бельгійців. Не програли вони і чинним віце-чемпіонам світу – хорватам.

А перемога над Канадою у сумі забезпечила їм перше місце у групі. І вихід у плей-оф ЧС. Другий в історії збірної Марокко. Перший і поки що єдиний був у далекому 1986 році.

Войцех ЩЕНСНИ (Польща)

Збірна Польщі вперше за 36 років вийшла до плей-оф чемпіонатів світу. Головний автор цього успіху – навіть не Роберт Левандовські, єдина надія «кадри» в атаці, а голкіпер команди Щенсни. Войцех за три матчі зумів потягнути два пенальті – від аравійця Аль-Давсарі та аргентинця Мессі.

img

Крім того, на рахунку кіпера «орлів» – одразу дев'ять сейвів у матчі проти Аргентини. Саме кураж Щенсни у «рамці» дозволили його команді програти з «потрібним» рахунком, не пропустити більше двох м'ячів і пробитися в 1/8 фіналу. А загалом на рахунку Войцеха – вже 18 сейвів на нинішньому Мундіалі.

Збірна СЕНЕГАЛУ

img

Напередодні старту Мундіалю збірна Сенегалу втратила свою головну зірку: через травму та операцію в Катар не поїхав Садіо Мане. Чемпіони Африки до останнього сподівалися на відновлення форварда «Баварії», до останнього тримали йому місце, але на жаль, не склалося.

Тим не менш, «Леви Теранги» успішно подолали груповий етап і вийшли до 1/8 фіналу. У вирішальному поєдинку вони перемогли збірну Еквадору – 2:1. А роль лідера замість відсутнього Мане «приміряв» на себе захисник Кулібалі, точний удар якого у другому таймі проти еквадорців і вивів Сенегал у плей-оф.

Цей тріумф став другим в історії збірної: перший раз у плей-оф ЧС сенегальці виходили 2002-го, коли капітаном команди був її нинішній наставник – Аліу Сіссе.

Крістіан ПУЛІШИЧ (США)

img

Збірна США на груповому етапі забила два м'ячі. І обидва за безпосередньої участі лідера команди Пулішича. У першому турі Крістіан асистував Веа, який забивав у ворота Уельсу. А у вирішальному поєдинку проти збірної Ірану Пулішич відзначився сам, замкнувши передачу Деста.

Перемога над Іраном далася Пулішичу непросто: ціною травми (в нього був серйозний забій, через який довелося робити вимушену заміну). Однак футболіст обіцяє бути в строю до матчу плей-оф проти Нідерландів.

Коді ГАКПО (Нідерланди)

img

Чемпіонат світу – це, крім усього іншого, величезний ярмарок талантів. Півзахисник збірної Нідерландів Гакпо дуже високо котирувався за мірками тамтешнього чемпіонату: цього сезону на рахунку футболіста ПСВ 13 забитих м'ячів і 17 результативних передач у 24 поєдинках. Проте інтерес із боку закордонних топ-клубів до вінгера команди з Ейндховена був невеликий.

Але після того, як Коді «запалив» на груповому етапі ЧС-2022, забивши за свою національну збірну три голи, його одразу ж ангажував «Манчестер Юнайтед». Подейкують, що манкуніанці досягли угоди з Гакпо про швидкий трансфер. Сума угоди становитиме 60 мільйонів євро.

Збірна ЯПОНІЇ

img

Посісти перше місце у групі з «живими» Іспанією та Німеччиною – справа практично нереальна. Але часом фантастика виявляється живучішою за будь-яку реальність. Збірна Японії створила справжню сенсацію, перемігши Бундестім у першому турі. Тоді цей результат списали на недооцінку німців. Далі «самураї» не змогли закріпити успіх, програвши костариканцям, і скептики посміхалися щодо перспектив Японії: «ну ми ж казали, що випадково».

Але після перемоги японців над Іспанією численна армія скептиків осоромлена. Цілком можливо, що іспанці в такий ось «нетрадиційний» спосіб «підклали свиню» своїм заклятим німецьким друзям, проте головної тези це не змінює: Японія блискуче проявила себе на груповому етапі і заслужено посіла перше місце в дуже складній групі.
Теги: генерация слов..
Просмотров: 503       Комментарии: 0
Все комментарии
Оцените?




  
Добавление комментария
Оставлять комментарии в этом разделе могут только зарегистрированные пользователи.
При регистрации вся реклама на сайте исчезает!
Войти на сайт под своим логином.
Зарегистрироваться на сайте.
Как придумать надежный пароль?