Нагорняк: Епіцентру не вистачило досвіду у Чемпіонській групі, а також завадили ...

Нагорняк: Епіцентру не вистачило досвіду у Чемпіонській групі, а також завадили помилки

Добавлено:04 марта 2023, 13:10 (фаншан)
Нагорняк: Епіцентру не вистачило досвіду у Чемпіонській групі, а також завадили помилки
Нагорняк: Епіцентру не вистачило досвіду у Чемпіонській групі, а також завадили помилки

 Після дебютного сезону в VBET UA Перша ФК Епіцентр, який посів шосте місце в сезоні, перебуває у відпустці. Утім, вона буде нетривалою. А для тренерського штабу, ймовірно, навіть не помітною. Адже до старту нового чемпіонату не так вже і багато часу – він, попередньо, може розпочатися наприкінці липня.
Тож про підготовку чемпіонату 2023/2024 років, кадрові перестановки, підсумки минулого сезону – читайте в інтерв’ю з головним тренером ФК Епіцентр Сергієм Нагорняком.

– Пане Сергію, минулий чемпіонат став історичним. Але про нього трохи згодом. Давайте одразу зазирнемо в майбутнє – вже вирішили, коли команда розпочне підготовку до нового сезону?

– Точної дати поки ще не скажу, але, попередньо, збираємося на нашій базі в Дунаївцях 14-15 червня. Там і проведемо три тренувальні збори – нікуди не поїдемо, за виключенням контрольних матчів, які можемо зіграти як вдома, так і на виїзді.

– Скільки таких поєдинків плануєте провести?

– На перших зборах думаємо зіграти 1-2 гри, можливо, з аматорськими командами. На другому етапі – 2-3 матчі, й на третьому – два поєдинки. Вже, до речі, маємо певні домовленості: 7 липня зіграти з волочиським «Агробізнесом», а 21 липня – з вінницькою «Нивою». Ще є два спаринг-партнери, але поки визначаємося з датами, тому не називатиму ці команди.

– Де пройдуть матчі з Агробізнесом та вінницькою Нивою?

– Ми поки домовилися про дати поєдинків. Де саме зіграємо, вже вирішимо ближче до домовлених днів проведення ігор.

– Сергію Миколайовичу, є низка футболістів, в яких невдовзі продовжуються контракти з ФК Епіцентр. Тож виникає питання – хто залишить чи вже залишив клуб?

– Незалежно від того, що в когось завершується контракт, а в когось ні, скажу відверто: 80-90% футболістів, які виступали за нашу команду, залишаться. Єдине, що зараз можу стверджувати – нас точно залишає Барбоса, який повертається додому в Бразилію. Дякую йому багаторічну співпрацю з нашим клубом (бразилець за ФК Епіцентр грав ще з аматорської першості у 2020 році – прим.авт.) та бажаю успіхів у подальшій кар’єрі. На рахунок інших футболістів – ще прийматимемо рішення, але повторюся – 80-90% гравців гратимуть і надалі за ФК Епіцентр. Великих змін у нас не буде! Ми хочемо підписати 3-4 нових гравців, які підсилять гру, та працювати з тим складом, який у нас є. Молодь подорослішала і я вірю в неї.

– Тобто, кістяк команди залишається?

– Абсолютно вірно. Кардинальних змін не буде.

– У тренерському штабі також без змін?

– У нас була домовленість з президентом ФК Агробізнеса, що Сергій Вакалюк по завершенні цього чемпіонату повертається до волочиської команди. Поки «Агробізнес» пропускав чемпіонат, то Сергій Павлович був у нас тренером із фізичної підготовки. Тепер він повертається до клубу з Волочиська. У нас була джентльменська домовленість, яку порушити ми не можемо. І поки що, відверто скажу, заміну Сергію Вакалюку ми не знайшли. Але шукаємо. Принагідно, дякую Сергію Павловичу за співпрацю!

– Повернімося до минулого чемпіонату. Емоції вже позаду, був час на певний аналіз. То яким видався для Епіцентру дебютний сезон у першій лізі?

– Перш за все, я вкотре хочу подякувати наших захисникам та захисницям, без яких ми б нині не говорили про футбол! Щодо чемпіонату, який минув, то, якщо дивитися спокійно та виважено, він був непоганим. Ми ж зібралися майже з «нуля», залишалося п’ять людей, прийшло багато молоді. Першу половину чемпіонату пройшли, вважаю, дуже добре. Звісно, хотілося більше і все було в наших руках.

Але в другій частині, в чемпіонській групі, нам десь не вистачило досвіду, припустилися певних помилок. І ось саме друга частина нам не вдалася.

Та в цілому я задоволений тим, як хлопці прогресували. А друга частина першості для нас стала уроком на майбутнє, щоб ми не припускалися певних помилок.
– Тепер про майбутнє… Які позиції хочете підсилити?
– Нам потрібні креативні футболісти! Я не буду зараз говорити про те, що нам необхідні гравці на якісь певні позиції. Але це мають бути футболісти групи атаки, середньої лінії. Конкуренція завжди має бути присутньою, бо від неї завжди виграє вся команда.

– Наступний чемпіонат. Поки невідомо, яким він буде, але, можливо, гратимуть 18 команд у два кола, а може і 20 команд будуть знову поділені на дві групи. Розуміємо, що вирішуватимуть формат проведення змагань усі клуби та ПФЛ, але хочеться почути думку Сергія Нагорняка – ви б яким бачили наступну першість?

– Мені хотілося б повноцінний чемпіонат у два кола. Бо, якщо буде 20 команд, і їх поділять за регіональним принципом, то через війну виникають ще додаткові нюанси – як поділити команди? Є ж команди, як представляють міста, де ведуться інтенсивні обстріли чи бойові дії, а вони дислокуються на заході України. То до якої групи їх відносити? Звісно, можна і 20 командами зіграти у два кола провести повноцінний чемпіонат із 38 матчів. І це, мабуть, було б справедливо, коли усі з усіма зіграють. Тому я зараз кажу не про кількість команд, а про формат – мені б хотілося у два кола. Та найбільше – якнайшвидшої Перемоги України над агресором!

– Команда у відпустці, однак може вже є поставленні певні завдання перед нею на наступний сезон?

– Ну, ми ж відчували смак перемог, тому, звісно, стоятиме завдання підійматися якнайвище в турнірній таблиці. Кричати: «Та ми будемо боротися за вихід до Прем’єр-ліги!», точно не будемо. Не потрібно бігти попереду потягу. Якщо буде дві групи по 10 команд, то, звісно, стоятиме завдання вийти до чемпіонської групи. Тобто, все має бути поступово та поетапно.
Теги: генерация слов..
Просмотров: 362       Комментарии: 0
Все комментарии
Оцените?




  
Добавление комментария
Оставлять комментарии в этом разделе могут только зарегистрированные пользователи.
При регистрации вся реклама на сайте исчезает!
Войти на сайт под своим логином.
Зарегистрироваться на сайте.
Как придумать надежный пароль?