«Металіст 1925» відновив тренування для дітей у Харкові

"Металіст 1925" відновив тренування для дітей у Харкові

Добавлено:12 марта 2023, 16:33
"Металіст 1925" відновив тренування для дітей у Харкові

 "Металіст 1925" відновив тренування дітей у Харкові — нині у дитячо-юнацькій футбольній спецшколі займаються чотири вікові групи.

До повномасштабної війни на тренування ходили понад 300 дітей — зараз їх зібралося близько 100, розказав Суспільне Харків спортивний директор клубу В’ячеслав Хруслов.

"Живуть від тренування до тренування"

Серед тих, хто прийшов на заняття, 13-річний Іван Марков. Каже, занять не було понад рік — через повномасштабну війну.

"Тренер зателефонував та сказав, що буде тренування. Я займався з іншою командою у ФК "Олімпік". Я з командою "Металіст 1925" провів три роки, а з тією — пів року. Тому повернувся", — каже хлопець.

img

Івана та його молодшого брата на футбол привіз батько Йосип Марков. Говорить, діти тренування не припиняли попри війну, займались на майданчику біля будинку.

"У нас вдома також м’ячі є. І мама наша ганяє дітей, бо у квартирі не можна м’ячі ганяти. Живуть завжди від тренування до тренування. Потім, звісно, приходять втомлені, не хочуть купатися, воюємо з ними", — розповідає батько Івана.

"Діти дуже раді та щасливі, що тренувальний процес розпочався. Що зараз діти зайняті футболом, улюбленою справою. Діти розвиваються, діти фізично міцніші стають. Вони з задоволенням ходять на тренування, стараються не бешкетувати. Але це діти", — говорить тренер групи дітей 2013 року народження Олександр Манаєнко.

Утричі менше дітей

На стадіоні тренуються чотири вікові групи — до повномасштабного вторгнення їх було 10, розповідає спортивний директор клубу "Металіст 1925" з розвитку футболу В’ячеслав Хруслов. До великої війни у дитячо-юнацькій спецшколі займались понад 300 дітей, зараз утричі менше.

"Чотири вікові групи займаються: 2010, 2014, 2015 та 2016 роки. Дітки тренуються три рази на тиждень — у понеділок, середу та п’ятницю. Тут всі діти, які зараз у Харкові й виявили бажання тренуватися. Зараз десь від 10 до 20 дітей у кожній групі", — говорить В’ячеслав Хруслов.

img

"Зрозуміло, що діти, якби були у місті, то всі прийшли б на тренування. До повномасштабної війни в кожній групі було до 30 дітей. Тренувались на стадіоні "Металіст", тренування були щодня. Тим паче діти, коли ходили до школи, то був спецклас, 20-та школа. Діти йшли вчитися, а після уроків приходили на тренування", — згадує Хруслов.

За словами спортдиректора, відновити заняття просили діти та їхні батьки, які повернулися до Харкова — родини підписали заяви, що беруть відповідальність за життя і здоров’я дітей під час тренувань на себе. Під час повітряних тривог спортсмени перебуватимуть в укритті, воно розташоване поряд з полем, говорить Хруслов.

Нині у спецшколі планують збільшити кількість груп. Хруслов каже, поки у Харкові не проводять змагання з футболу. Товариські матчі гратимуть між групами, каже тренер Олександр Манаєнко.

Зараз наша задача, щоб діти займались, грали у футбол

"Ми плануємо змагання, ми готуємось до них. Між собою поки, ми зараз нікуди не виїжджаємо. Ми поки повинні фізичну форму набрати, ігрову та технічну форму. Тому зараз наша задача, щоб діти займались, грали у футбол. А коли була така велика пауза, більш як рік, то звичайно діти прийшли без фізичної форми. Але вони молодці, стараються розвиватися", — каже Олександр Манаєнко.

Просмотров: 1034       Комментарии: 1
, , и ещё 4 пользователям понравилось
Все комментарии
Оцените?




Добавление комментария
Оставлять комментарии в этом разделе могут только зарегистрированные пользователи.
При регистрации вся реклама на сайте исчезает!
Войти на сайт под своим логином.
Зарегистрироваться на сайте.
Как придумать надежный пароль?