Синиця, Поспєлов, Кожанов і вся збірна 24-го туру Першої ліги

Синиця, Поспєлов, Кожанов і вся збірна 24-го туру Першої ліги

Добавлено:16 марта 2019, 23:35
Синиця, Поспєлов, Кожанов і вся збірна 24-го туру Першої ліги
Синиця, Поспєлов, Кожанов і вся збірна 24-го туру Першої ліги

 Sport Arena називає символічну збірну чергового туру в Першій лізі сезону 2018/19.
Цей тур мав відбутися ще в квітні, але через вибори Президента України був перенесений на резервний день посеред травня. Відзначаємо, що ще один матч (Інгулець – Агробізнес) перенесено на більш пізній період у зв’язку з участю петровського клубу в фіналі Кубка України.

ВОРОТАР – РОМАН ДАНКОВИЧ (ГІРНИК-СПОРТ)

Матч у Миколаєві видався сповненим боротьби, а за таких обставин кожен удар може стати фатальним, якщо воротар втратить концентрацію. Данкович Гірник-Спорт не підвів, а виручив. Він справився із кількома ударами, деякі з яких були потенційно результативними. Скажімо, до перерви справився з ударом Войцеховського, а вже в другому таймі відбив підступне завершення стандарту від Білика, який мітив низом. Там Роман видав чи не найкращий сейв туру!

ПРАВИЙ ЗАХИСНИК – СЕРГІЙ ПЛАТУНОВ (БАЛКАНИ)

Відпрацював на фланзі дуже самовіддано. Хоча у гостей була явна перевага в виконавській майстерності, Балкани не програли лучанам, а за певних обставин і дещиці додаткового везіння могли й вигравати (якби після удару Платунова в кінцівці м’яч пішов трішки правіше, то влучив би точно в кут). Сам Сергій добре працював на атаку, саме після його загострення й флангової подачі стався гол. У пропущених м’ячах точно не винен, та й взагалі, через його зону волиняни досягнули значно меншого, ніж через інші.

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – ДМИТРО ПОСПЄЛОВ (МЕТАЛІСТ 1925)

Дуже непростий матч для гостей, які так і не пристосувалися до «ватерполо» в другому таймі. Але все ж відзначаємо Поспєлова – по-перше, він не винен у пропущених м’ячах (у першому пенальті заробив Коберідзе, у другому м’яч «втопився» в калюжі, дезорієнтувавши воротаря). По-друге, ефективно працював у власному карному майданчику, адже за гри при складних погодних умовах на долю захисників випало більше в’язкої боротьби. По-третє, традиційно допомагав команді попереду. Це з Дмитром боровся Француз, що завершилося пенальті під перший гол гостей. Це Дмитро здійснив результативну скидку на Синицю при другому голі.

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – МАКСИМ БІЛИК (МФК МИКОЛАЇВ)

Дуже складний матч для захисту «корабелів», тому що швидкі вінгери Гірника-Спорт відразу кілька разів загрозливо проривалися на ударні позиції. Білик на пару з Кушніренком успішно справлявся з цими загрозами. А ще в одному з епізодів загальмував Котляра, який мав вириватися віч-на-віч з воротарем, двічі спиняв атаки гостей вдалими перехопленнями в останню мить перед ударом, успішно працював при подачах у карний майданчик та цілком міг забити переможний м’яч, якби не виручив воротар.

ЛІВИЙ ЗАХИСНИК – ОЛЕКСАНДР ІЛЬНИЦЬКИЙ (БАЛКАНИ)

Ільницький за рахунок універсалізму може бути корисним команді на кількох різних позиціях, але через це вимушений мігрувати по полю, граючи не там, де хотілося б, а там, де треба – й не маючи стабільного місця в основі на якійсь одній точці. Але якраз навесні досвідчений гравець утвердився, здається, ліворуч у захисті. Цього разу мав дуже складний бій із Кожановим, де суперник переважав, але Олександр компенсував це самовідданістю, красивим забитим м’ячем з «неробочої» правої та самовідданою грою, яка в кінцівці не дала Балканам втратити бойовий нічийний рахунок. А був ще прекрасний сольний рейд, який не зміг завершити Паламар…

ПРАВИЙ ПІВЗАХИСНИК – ДЕНИС КОЖАНОВ (ВОЛИНЬ)

Черговий потужний матч лідера «хрестоносців». Цього разу дубль, перший м’яч з пенальті, а другий – завдяки прекрасному швидкісному рейду та перепасовці накоротко. Кожанов за рахунок переваги у різкості й націленості на ворота перегравав суперників і був найефективнішим в атаці в своїй команді. Міг забивати й іще, але вихід сам-на-сам з воротарем йому зірвали фолом захисники. А із тонких передач Дениса повинні були забивати Западня та Хагназарі.

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПІВЗАХИСНИК – ОЛЕГ СЛОБОДЯН (ОБОЛОНЬ-БРОВАР)

У грі оболонців виступав зв’язковим між лініями, а також традиційно добре виконував стандарти. Це після його подачі кутового Безуглий влучив у поперечину, потім сам Олег зі штрафного струсонув каркасом воріт. Діяв по всій ширині поля, що приносило користь киянам. В одному з моментів перехопив м’яч на чужій половині, запустивши в прорив Мединського, з цього й почалася результативна атака.

ЛІВИЙ ПІВЗАХИСНИК – ЯРОСЛАВ КОНКОЛЬНЯК (ПРИКАРПАТТЯ)

Черговий сильний матч вінгера прикарпатців, який разом із колегою Оринчаком може претендувати на звання «Прогрес року». Міг забивати ще в першому таймі, коли зрізана подача прийшлася в поперечину. Потім бездоганно реалізував пенальті, зароблений Цюцюрою, а ще асистував Оринчаку в епізоді з другим голом, зігравши настільки тонко, наскільки це було можливо за складних погодних обставин та залитого в’язкого поля.

НАПАДНИК – ОЛЕГ СИНИЦЯ (МЕТАЛІСТ 1925)

Був одним із найскладніших підопічних для оборони івано-франківців – суперники постійно змушені були за ним стежити, а запізнюючись за його переміщеннями, зривалися на фоли. Саме після подачі штрафного, заробленого Олегом, гості заробили пенальті, з якого Синиця відкрив рахунок. У другому таймі майстерно скористався скидкою після стандарту, зумівши пробити на виконання. Не забивав із осені, але якраз цього разу провів свій найкращий матч цього року.

НАПАДНИК – АРАМІС КУЗІН (ОБОЛОНЬ-БРОВАР)

Канадський форвард українського походження «мовчав» майже весь сезон, а це забиває другий матч поспіль. Причому, топовим суперникам – після голу Інгульцеві змусив капітулювати воротаря СК Дніпро-1. Врятував Оболонь-Бровар від незаслуженої поразки, замкнувши чітким ударом передачу Мединського. Міг забивати ще, принаймні, тричі, але то воротар рятував, то захисники. Словом, Кузін був активним, старанним і ефективним.

НАПАДНИК – ЮРІЙ КЛИМЧУК (РУХ)

Після блискучої гри проти Агробізнесу Климчук став найефективнішим гравцем і в наступному матчі – виїзді в Краматорськ. Універсальний атакувальний гравець за незвичної схеми рухівців здорово діяв із Бойчуком, постійно переміщуючись по чужій половині, міняючись зонами, виринаючи то тут, то там – із великою шкодою для захисту суперників. Юрій відкрив рахунок, скориставшись, схоже, ударом Бойчука, який вдався несильним, але зручним для його завершення. А потім протягнув м’яча й викотив розкішну розрізну передачу під гол Кондракова.

img

ГЕРОЙ ТУРУ – ОЛЕГ СИНИЦЯ (МЕТАЛІСТ 1925)

Дубль у матчі проти прикарпатців та найкраща гра особисто для нього цього року – навіть на в’язкому, залитому зливою полі зумів проявити такі свої індивідуальні якості, як швидкість, техніка та гольова націленість.

img
Просмотров: 1056       Комментарии: 0
Все комментарии
Оцените?




  
Добавление комментария
Оставлять комментарии в этом разделе могут только зарегистрированные пользователи.
При регистрации вся реклама на сайте исчезает!
Войти на сайт под своим логином.
Зарегистрироваться на сайте.
Как придумать надежный пароль?