Артем Франков: «Повіримо динамівцям ще раз»

Артем Франков: «Повіримо динамівцям ще раз»

Добавлено:03 марта 2023, 19:44 (фаншан)
Артем Франков: «Повіримо динамівцям ще раз»
Артем Франков: «Повіримо динамівцям ще раз»

 Відомий журналіст Артем Франков поділився прогнозом на матч 30-го туру чемпіонату України між київським «Динамо» і «Металістом 1925».

— Матч останнього туру чемпіонату України, тісно пов’язаний за змістом із низкою інших поєдинків, що проходять паралельно. Цей відбудеться, звичайно ж, не у Харкові, а навіть у Києві, але на НТК ім. Баннікова біля Будинку Футболу — аби хоч якось позначити перевагу господарів. Нагадую розклади.

Що в УПЛ залишилося нез’ясованим? Доля другого місця, яка до цього матчу, на жаль, не має жодного відношення. Водночас проясняється питання номер два: хто вирушить у плей-оф — рубатися на смерть із командами першої ліги за право грати в УПЛ у сезоні-2023/24. Звідси й висновок щодо мотивації: «Металіст 1925» дуже зацікавлений у позитивному результаті поєдинку, щоб позбутися примари плей-оф (це не катастрофа, але неприємність — хоча б серйозні додаткові витрати для клубу, не кажучи вже про можливість пролетіти), «Динамо» куди вільніше у прояві своєї професійної майстерності, тому що посунути його з четвертого місця не зможе ніхто й ніяк.

Отже, становище команд наприкінці турнірної таблиці: «Минай», «Колос» — 33, «Чорноморець» — 32, «Металіст 1925», «Рух», «Інгулець» — 31, «Верес» — 28. «Металіст» та «Львів» вже повільно та сумно попрощалися з УПЛ. Всі вони грають (мій анонс матчу «Верес» — «Інгулець») в цьому турі та всі, за великим рахунком, потребують результату — хтось більше, хтось менше.

Також корисно пам’ятати, що за рівності очок регламент УПЛ (стаття 22) наказує насамперед враховувати зустрічі між усіма командами-здобувачами, а з таблиці нам непогано видно, що є варіанти, коли три чи чотири команди набирають по 31, чи 32 очки. Так ось позиція «1925-х» (іронію з приводу назви залишимо для більш відповідного випадку, але можу сказати, що футбольна команда Харківського паровозобудівного заводу з’явилася на світ навесні 1921 року, тобто на чотири роки раніше) у цих особистих зустрічах не дуже радісна, і тому результат проти «Динамо» дуже потрібен команді колишнього гравця збірної України Едмара-Галовського.

Інше питання, наскільки харків’яни здатні впоратися з киянами, навіть позбавленими Ваната та Сидорчука (дискваліфікації). Нагадаю, що туром раніше «Динамо» не помітило ще більш мотивованого «Вереса», розгромивши його 3:0. Ось і не будемо нічого вигадувати, припустивши, що ударною кінцівкою чемпіонату команда Луческу — Шовковського продовжить перепрошувати вболівальникам за сезон загалом.

Щоправда, є неприємний для киян спогад. 26 листопада у матчі першого кола «Динамо», причому ще з Циганковим та Забарним, не зуміло забити «1925-м» на рідному «Лобановському» — 0:0. Харків’янам, зрозуміло, цей факт грітиме душу, хоча й у них через пів сезону зіграє дещо інша команда.

Моя ставка: просто перемога «Динамо» не влаштовує за коефіцієнтом, тому візьмемо… Є вибір: «Динамо» з (−1,5) за 2,25 або 2 та ТБ 2,5 за 2,05. Мені, звичайно, симпатичніший перший коефіцієнт — повіримо динамівцям ще раз, — сказав Франков.
Теги: генерация слов..
Просмотров: 625       Комментарии: 1
Все комментарии
Оцените?





О ,ще один " ставочник" сьогодні просре бабло, сподіваюсь

Добавление комментария
Оставлять комментарии в этом разделе могут только зарегистрированные пользователи.
При регистрации вся реклама на сайте исчезает!
Войти на сайт под своим логином.
Зарегистрироваться на сайте.
Как придумать надежный пароль?