Остап Маркевич про свою відставку із «Агробізнеса»

Остап Маркевич про свою відставку із "Агробізнеса"

Добавлено:07 марта 2019, 18:02
Остап Маркевич про свою відставку із
Остап Маркевич про свою відставку із "Агробізнеса"

 Влітку "Агробізнес" запросив на тренерський місток Остапа Маркевича та поставив перед ним досить амбітне завдання - зайняти місце не нижче шостого. Команда із Волочиська видала потужний старт і певний час лідирувала в турнірній таблиці Першої ліги. Хоча дві поразки підряд і відкинули колектив на сьому позицію, проте фахівці відзначали роботу нового тренерського штабу і прогрес гравців. 6 жовтня, як грім серед ясного неба, з'явилася інформація про те, що Остап Маркевич і ФК "Агробізнес" розірвали контракт за взаємною згодою сторін. FootBoom зв'язався із Остапом Мироновичем, щоб з'ясувати усі подробиці.

- Це було моє рішення. Я свідомо написав заяву на звільнення з власної ініціативи.

- Що вас змусило піти на такий крок?

- Я не погоджуюсь з методами керівництва "Агробізнеса" - втручання в тренерську роботу.

- Вам диктували, що треба робити і кого ставити в основний склад?

- Ні-ні, не до такої міри. Не хочу вдаватися до подробиць. Але, вважаю, що керівництво не може заходити до роздягальні і розповідати, як потрібно грати у футбол.

- Це стало останньою краплею?

- Це був перший випадок, після якого я одразу ж сказав, що це не поєднується з моїми поняттями про побудову команди.

- Ви обговорювали ці моменти перед тим, як прийняти пропозицію "Агробізнеса"?

- Коли я прийшов, то поставив умову, щоб не було подібних випадків і керівництво не втручалось у роботу тренерського штабу. Щоб ми могли спокійно працювати з футболістами, які в минулому сезоні виступили не дуже вдало. Їх потрібно було підводити до відповідного психологічного стану. Цього можливо досягти лише без стороннього втручання. Тобто, це може зробити лише тренерський штаб з футболістами. Більше ніхто.

- Підсумуйте свою роботу у "Агробізнесі".

- Саме основне те, що нам вдалося створити команду. Ми фактично стали, як одна сім'я. З футболістами у нас дуже близькі і хороші відносини. Що стосується самої гри і футболу - нехай оцінюють фахівці. Думаю, що ми дуже непогано виступили. Ті матчі, які ми програли, вважаю, не по грі. Ясно, що все ще було попереду. Можна було боротися за найвищі місця, за вихід в еліту. Проте, на це потрібен був час і відповідні умови, про які я згадував вище. Є тренери, які займаються побудовою гри і команди. В футболі ніхто більше нічого нового не придумав. Інші люди в клубі не можуть на це впливати. Інакше, нічого доброго з цього не вийде. І взагалі, в Європі таких речей не існує. Це для них дикість і нонсенс.

- Є осад, що ви не до кінця себе реалізували у "Агробізнесі"?

- Безмежно жалкую, що мені прийшлося розлучитися таким чином з хлопцями, тренерським штабом і персоналом. Я дуже не хотів цього, але був вимушений прийняти складне рішення. Знаю, що хлопці болюче сприйняли новину про мою відставку, але іншого виходу не було. Тільки так можна звернути увагу на подібні випадки. Хочу, щоб український футбол рухався вперед, а не відкочувався назад. А такі речі його гальмують і не дають розвиватися. Вважаю, що команда, яку я залишив, може боротися за вихід в УПЛ. Хоча є багато претендентів, які мають аналогічне бажання. Тим Перша ліга й цікава.

- Які команди Першої ліги мають реальні шанси на підвищення у класі?

- Борються багато колективів, але особисто мені найбільш імпонує гра "Металіста 1925" і "Миная".

- Хто зараз виконуючий обов'язки головного тренера "Агробізнеса"?

- Залишились всі мої помічники. Поки що не знаю, що планує керівництво. Проте, на данний момент тренування проводять ті люди, які були зі мною. Це була моя позиція, щоб вони залишилися і працювали, тому що не можна кидати хлопців. Особливо зараз.

- До "Агробізнеса" ви працювали у "Вільярреалі" U-19. Чи є шанси, що ви знову повернетеся в Іспанію?

- Коли я йшов, то керівництво клубу сказало, що "Вілярреал" - мій другий дім. Вони будуть на мене чекати, якщо у мене щось не вийде. Поки що не знаю на рахунок повернення. Ще з ними не розмовляв. Буду в Іспанії, зустрінусь з представниками "Жовтої субмарини" і тоді обговоримо цю тему.

- Зараз ви відкриті до пропозицій. Очікуєте на серйозний виклик?

- Звичайно. Хочеться, щоб це була команда із здоровою атмосферою, де працюють люди ентузіасти, які люблять свою справу. Щоб розуміли футбол. Це дуже важливо. Тоді і працювати легше і можна досягати найвищих результатів.
Просмотров: 2005       Комментарии: 3
Все комментарии
Оцените?





Рішення дійсно для тренера неприємне.У тренера світле майбутнє,амбітний.


Неприятная ситуация для Агробизнеса, посмотрим, как теперь будут развиваться они. А Остапу Маркевичу удачи! Думаю, что может стать одним из лучших тренеров Украины, если в хороший и правильный для него клуб попадет!

Добавление комментария
Оставлять комментарии в этом разделе могут только зарегистрированные пользователи.
При регистрации вся реклама на сайте исчезает!
Войти на сайт под своим логином.
Зарегистрироваться на сайте.
Как придумать надежный пароль?